top of page

INVULLING WORKSHOPS 2024

1e workshopronde

Anny Ploegmakers 1_NSTC_website_2024.jpg

Anny Ploegmakers

vrij za zo 9.30-11.00

Het groeiende lichaamsbewustzijn en de steeds dieper gaande ontspanning blijven

haar boeien tijdens het trainen in de taiji en tevens in haar dagelijkse leven.

In 1992 is zij begonnen met taiji, gefascineerd door het mooie van de innerlijke rust

die met taiji gewonnen kan worden. Sinds 1998 is zij trouwe leerling van Wee Kee

Jin(WKJ), leerling van Grandmaster Huang Sheng Shyan. Ze onderwijst taiji sinds

2002. Behaalde haar instructeurs-diploma in The School of Central Equilibrium van

WKJ in 2016.

Taiji principles sticking, following, adhering, no resistance and no disconnections

Onderzoeken van en oefenen met de taiji-principes kleven (sticking), volgen(following), samengaan (adhering), geen weerstand (no resistance) en geenverbinding verbreken (no disconnections).

 

E.e.a. toepassen in je eigen vorm en vervolgens in push hands-patronen, ontwikkeld door Master Huang Sheng Shyan.

Eline Qi Gong Picture.JPG

Eline Kieft

vrij za zo 9.30-11.00

Dr. Eline Kieft is getraind door Lee Holden, die nauw samenwerkte met Mantak Chia om Qi Gong principes te vertalen naar Westerse context. Naast Qi Gong docent is Eline is antropoloog, shamanic practitioner, mentor en dansgids. Deze stromen komen bij elkaar in haar Wild Soul Centre. Dit is een inspirerende gemeenschap voor gezondheid, beweging, natuurbeleving en bewustzijn. Ze geeft wekelijks 4 online Qi Gong lessen en begeleidt mensen individueel en in groepen met persoonlijk meesterschap en levenskunst.

Sjamanistische Qi Gong

In elke workshop ontmoet je 3 sjamanistische aspecten van Qi Gong:

 

  •     We bewegen met landschappelijke elementen zoals rivieren, bomen, zee, zon en aarde. Dit verbindt ons met de natuur en helpt ons in een eenheidsbewustzijn te stappen.

  •     We ontdekken inspiratie uit het dierenrijk voor vitaliteit en levenskracht. We ontmoeten verschillende dieren als gids voor transformation en innerlijke kracht.

  •     We leren technieken om ons energieveld te voelen, op te laden en waar nodig te versterken. Via ons persoonlijke veld voelen we de oneindige stroom van het universum.

 

Het gaat om beleving. Je hebt geen eerdere ervaring met Qi Gong of sjamanisme nodig, en je hoeft nergens in te geloven!

Website: https://www.elinekieft.com

 

Instagram: https://www.instagram.com/wildsoulcentre/

 

Facebook: https://www.facebook.com/WildSoulCentre

Gudula-Motsch-600x400.jpeg

Gudula Motsch

vrij za zo 9.30-11.00

Ze beoefent Taijiquan en Qigong sinds 1993 en geeft al meer dan 20 jaar les. Ze begon met de korte en lange vorm volgens Cheng Man Ching, schakelde in 2009 over op de Wudang-stijl en werd leerling van Sifu Tian Liyang uit het Wudang-gebergte in China. In haar lesgeven spelen lichaamsstructuur, zachtheid en het juiste gebruik van de mentale kracht Yi een belangrijke rol.

Spelen met de mentale kracht “Yi” in Push Hands

Wat is precies de “Yi”, hoe kan deze mentale kracht enerzijds een veilige en goed gewortelde stand en anderzijds mijn duwhanden ondersteunen? In verschillende oefeningen proberen we de aard van deze kracht te onderzoeken om deze effectief te kunnen gebruiken.

Daan Hengst/Hanna Rochlitz

vrij 9.30-11.00

Principes van Soft Pushing en toepassing in communicatie

Workshopinfo volgt

za 9.30-11.00

Workshopinfo volgt

zo 9.30-11.00

2e workshopronde
11.30-13.00

Lauren.jpg

Lauren Smith

vrij-za-zo 11.30-13.00

Ik beoefen Taich al meer dan 30 jaar en geef al meer dan 20 jaar les. Ik houd van allerlei soorten beweging en subtiele oefensystemen. Mijn werk is een spel van principes, vaak met een speciale nadruk op het duwen van de handen.

Spelen met Yin en Yang

Ik bied 3 dagen oefeningen aan waarin je speelt met yin en yang. De dagen zullen over het algemeen verdeeld zijn in verticale, horizontale en centrale/perifere aspecten van yin en yang. Verwacht massage, partneroefeningen en duwen.

Ik beoefen Taich al meer dan 30 jaar en geef al meer dan 20 jaar les. Ik houd van allerlei soorten beweging en subtiele oefensystemen. Mijn werk is een spel van principes, vaak met een speciale nadruk op het duwen van de handen.

`job.png

Job Koesoemobroto

vrij-za-zo 11.30-13.00

Job Koesoemobroto studeert sinds 1984 Taijiquan, Baguazhang en Xing-Yiquan. Hij heeft getraind in zwaardvechten en de interne principes in wapens zoals Zwaard (Jian) en speer. 
Als Chief Instructor Europe in de Golden Flower Tai Chi School heeft hij duizenden studenten onderwezen en enkele honderden leraren opgeleid en begeleid.
Job kan geavanceerde principes vakkundig vertalen naar eenvoudige instructies. Zijn onderwijskwaliteit is de combinatie van serieuze training in combinatie met lichtheid en plezier in het leren. 

Taiji Fast Form

De meeste taiji’ers beoefenen de langzame vormen, minder bekend is dat er traditioneel ook snelle vormen worden geleerd. Naast de martiale aspecten van de snelle vorm, leer je ook verschillende gezondheidskanten, zoals souplesse, conditietraining en interne kracht.

In deze workshop leer je de principes van de snelle vorm die ontwikkeld is door grootmeester San Gee Tam van de Golden Flower School. Job verweeft ook invloeden van Xingyi en Bagua in deze snelle vorm.

Workshopinfo volgt

vrij-za-zo 11.30-13.00

Workshopinfo volgt

vrij 11.30-13.00

foto_kees van haaren.jpg

Kees van Haaren

za 11.30-13.00

Kees van Haaren beoefent taiji sinds 1986. Zijn Nederlandse Yang-leraren in Cheng ManChing zijn achtereenvolgens: Hanne Arnold en daarna Rob en Erich Völke. Sinds de jaren 1990 volgt hij workshops van Stichting Taijiquan Nederland (STN), daaronder: Ben Lo, William Chen, Wang YinYin, Serge Dreyer, Peter Ralston, Master Yek, Patrick Kelly en Wee KeeYin. Kees is ook bekend met Wu-stijl, hij was een leerling van Ma JiangBao te Rotterdam. 

BASIS vormlopen

In de workshop zal Kees het BASIS vormlopen verduidelijken aan de hand van het Cheng ManChing bewegingsprincipe: Relax, Zink, Draai (Yang ChenFu: Yield, Bend, Extend). 
Aandachtpunten hierbij zijn: 1. Zinken doe je in één been. 2. Je moet je gewicht verplaatsen (anders kom je Dubble Weight te staan, met een instabiele houding/balans tot gevolg). Kees legt uit hoe deze aandachtspunten ontstaan uit de Vijf elementen leer.   
In de bovenstaande beweging in drieën, laat hij zien hoe Double Weight problemen in de vorm zichtbaar worden (vooral bij sommige 1-been standen) en hoe je die problemen kunt oplossen, waardoor je de stabiliteit van je standen/houdingen versterkt.

Workshopinfo volgt

zon 11.30-13.00

3e workshopronde
vr za-17.00-18.30
zo 14.00-15.30

Wies-Teepe-1536x1152.jpg

Wies Teepe

vrij za 17.00-18.30 

zon 14.00-15.30

Wies Teepe, bioloog, natuurgids en houdt van kokkerellen. Als bioloog en natuurgids heb ik me de afgelopen bijna 25 jaar gespecialiseerd in wilde eetbare planten. Ervoor hoe leuk het is om zelf je eigen voedsel te verzamelen.

Wildpluk workshop

De natuur in Nederland heeft veel eetbare planten. Ga met mij mee op pad, dan laat ik je zien welke planten geschikt zijn om te eten en welke niet, en leer je waar je op moet letten bij het plukken en verzamelen, zoals duurzaam plukken, veiligheid en “mag het eigenlijk wel?”  We gaan ook genieten van de smaak van de planten die we tegenkomen in een proeverij. Leer hoe belangrijk planten voor ons zijn.

15766994505_55f3f3d9b3_o-290x290.jpg

Roderik Schoorlemmer

vrij za 17.00-18.30 

zon 14.00-15.30

Roderik werkt als trainer coach waarbij hij zijn eigen persoonlijke ontwikkeling ( of achteruit gang, het is maar hoe je het bekijkt) inzet  op individueel, team en organisatieniveau.

Interne kunst en persoonlijke ontwikkeling

In drie dagen gaan we op onderzoek uit hoe naar binnen gaan bij kan dragen aan je eigen persoonlijke ontwikkeling

Ynze.jpg

Ynze Waterlander

vrij za 17.00-18.30 

zon 14.00-15.30

Mijn leraar is Scott Rodell.

Via hem train ik in Yangjia Michuan Taijiquan, handvorm en wapens.

Maar ik leer ook graag van iedereen die iets kan toevoegen aan mijn kennis en kunde op het gebied van Taiji en wapens.

Dao, enkelhandige sabel

De workshops richten zich op de dao, de enkelhandige sabel.

 We gaan kijken naar applicaties met betrekking tot dao tegen dao, dao tegen mes en dao tegen speer. De workshops zijn voor iedereen die achter de vorm wil kijken naar de toepassing van die vorm of anderszins met de dao wil kennismaken.

bottom of page